De kop is eraf: ik heb me ingeschreven voor een cursus die me voor gaat bereiden op het examen om beëdigd tolk te worden. Het wordt weer flink wat zelfstudie, afgewisseld met groepslessen die gelukkig live zijn en bijeenkomsten met een online oefengroepje om bijvoorbeeld notatietechnieken te oefenen. Zelf leg ik dan wat woordenlijsten aan, verdiep me in de te vertolken onderwerpen en oefen via bepaalde websites. Met de beëdiging bevestig is wat ik weet, dat ik het kan, en zal ik ook vaker ingezet worden in bijvoorbeeld de rechtbank of bij de notaris.

Maar Floor, je was toch al beëdigd?

Voor schriftelijke vertalingen was ik inderdaad al beëdigd voor Chinees<->Nederlands en Engels<->Nederlands. Nu komen daar nog mondelinge tolkdiensten bij. Want ik wist al van mijn kwaliteit, alleen is die nu zichtbaar met nog een extra naampje.

Ik heb er in ieder geval zelf enorm veel zin in!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan